SEARCH

The How-To Geek Forums Have Migrated to Discourse

How-To Geek Forums / Windows Vista

Internet Explorer won't run until PC has been on for 10 min.

(4 posts)
  • Started 3 years ago by jessawanna
  • Latest reply from whs
  • Topic Viewed 478 times

jessawanna
Posts: 1

Hi there. For the past 5 months or so I can't access Internet explorer, Control Panel, etc., until my computer has been on for 10 minutes or so. I have McAfee (no virus found during scans), and have tried System Restore but I don't have access to a restore point before the problem started. When IE does start it is S-L-O-W and take a long time to respond. Any suggestions would be greatly appreciated. Using my laptop has become a stressful and time-consuming chore.
Thanks!

Posted 3 years ago
Top
 
whs
whs
Posts: 17584

Something is apparently keeping your system busy during the first 10 minutes. It could be indexing. But better find out in Task Manager what those processes are.

Posted 3 years ago
Top
 
TheBeard
Posts: 107

install firefox, forget IE? of course it will take a while to even be able to get to firefox.com apparently lol

Posted 3 years ago
Top
 
whs
whs
Posts: 17584

Another browser will not help because something apparently locks up the whole system for a few minutes. And even if it does not lock the CPU, it can still lock the HDD. The culprit needs to be found.

Posted 3 years ago
Top
 



Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

Enter Your Email Here to Get Access for Free:

Go check your email!